Chili

La Dictadura de lo Cool

Teatro La Re-sentida

4 t/m 15 maart

Grenzeloos
Theater

Explore Festival

Festival

Het Chileense gezelschap La Re-sentida, dat bekend staat om zijn inventieve politieke satires, neemt in zijn nieuwe stuk de Chileense upperclass op de korrel. Een prikkelende provocatie in de traditie van Molière en Michel Houellebecq.

De kunstelite in Chili was ooit links en politiek betrokken. Nu is zij afgegleden tot een amorele bourgeoisie die zuipend en snuivend door het leven gaat. In dit stuk treffen we een aantal van hen aan op een langzaam ontsporende poolparty. Een verwende bovenklasse die in zijn eigen bubbel leeft– daarmee snijdt La Re-sentida een ook voor Nederland actueel thema aan.

Teatro La Re-sentida (‘rancune’ in het Spaans) werd in 2008 opgericht door een groep jonge Chileense theatermakers onder leiding van regisseur Marco Layera.

Theatermakers, vinden zij, moeten het lef hebben om heilige huisjes omver te schoppen en mensen tot reflectie aan te zetten door nu en dan te provoceren. Voorstellingen als Simulacro en La Imaginacion del Futuro (Holland Festival 2015) gingen nadrukkelijk over (de Chileense) politiek. Geëngageerd theater, maar dan wel in een vonkende, inventieve, zwartkomische theaterverpakking.

Regie:
Marco Layera

Dramaturgie:
La Re-sentida

Spel:
Carolina Palacios, Benjamin Westfall, Carolina de la Maza, Diego Acuña, Pedro Muñoz & Benjamín Cortés

Productie:
Nicolás Herrera

Techniek & video:
Karl Heinz Sateler

Decor & lichtontwerp:
Pablo de la Fuente

Kostuums:
Daniel Bagnara

Muziek:
Alejandro Miranda

Geluid:
Alonso Orrego

Camera:
Alejandro Batarce

Productieassistent:
Mariela Espinoza & Martin Houssais

Assistent decorontwerp:
Gabriela Torrejón

Assistent kostuums:
John Álvarez

Co-productie:
HAU Hebbel am Ufer (Berlijn)

Speellijst

La Dictaduro de lo Cool in het nieuws