wer Archief - Installatie van Choy Ka Fai - Explore Festival
MAART 2019
Longing
to belong
 

Archief – Installatie van Choy Ka Fai

Een encyclopedie van het nieuwe Aziatische danslandschap, zo laat het project Softmachine van theatermaker, beeldend kunstenaar en ontwerper Choy Ka Fai zich het best omschrijven. Hij sprak met 88 dansmakers in vijf landen en maakte een documentaire over de invloed van de lokale context op hun leven en werk. Met een aantal van hen maakte hij ook een voorstelling, waarvan er twee te zien zijn in dit programma.

In een mix van video, fotografie, live performance en installatie onderzoeken de Chinese danser Xiao Ke en fotograaf Zhou Zihan de invloed van censuur, het gevoel voortdurend gecontroleerd te worden. De Indiase performer Surjit Nongmeikapam toont de invloed van post-koloniale machtsverhoudingen in een werk dat verschillende vormen van klassieke Indiase dans en martial arts combineert met moderne dans.

Bij de voorstelling Softmachine presenteert Explore Festival de 88 documentaire videoportretten van Choy Ka Fai die hij bijeen heeft gebracht in een installatie die intussen in diverse steden in Azië, Australië en Europa te zien was. De installatie reist mee met de voorstelling en is in de foyers van de theaters te zien.


Trailer, Softmachine op You Tube

Explore Festival

Festival info

Stadsschouwburg Groningen, Internationaal Theater Amsterdam, Frascati (Amsterdam), Stadsschouwburg Utrecht, Het Nationale Theater (Den Haag), Zuiderstrandtheater (Den Haag), Theater Rotterdam, Chassé Theater (Breda), Parkstad Limburg Theaters (Heerlen en Kerkrade)